African Birds, Upupa africana, African Hoopoe, Wiedehopf, hoephoep

Scientific Name: Upupa africana

Common Names: African Hoopoe, Wiedehopf, Hoephoep

Description:

Distribution: Across Africa and Madagascar. Except in extreme desert regions.

Difference in Sex:

Average Weight of Adult male:

Habitat: Generally in woodland areas.

Habits:

Main feeding time: During day-light ours.

Size:

Gestation:

Number of young at birth:

Communication:

Age:

Diet: Insects, small lizards, frogs and worms.

Enemies: Small bird of prey, such as Kestrels, Goshawks.

Interesting facts:

Credits: Christian Fourie.